🍓🍓🍓

Itsepoiminta on ollut tilallamme iso osa mansikkakesiä jo vuosia.

Tältä sivulta saatte lisätietoa siitä, miten Alitalon Marjan itsepoiminta toimii!

🍓🍓🍓

Itsepoiminta kesä 2024

Itsepoiminta jatkuu taas kesällä. Toivotaan hyviä kelejä ja onnistunutta mansikkakesää:)

 

Saavu tilalle

Ennen itsepoimintaa, saavu päätilallemme (Paattistentie 936), jollei viljelijä ole muuten ohjeistanut. Itsepoimintaan käytettävät pellot vaihtelevat, joten tilalta saat opastuksen oikealle pellolle.

Poimi marjat

Itsepoiminta alkaa! Saavuttuasi pellolle, sinulle osoitetaan paikka, josta voit poimia marjaa. Muista varautua sään mukaisesti ja lukea lisäohjeet alta! 🙂

Maksa pellolla

Poiminnan päätyttyä pystyt punnitsemaan ja maksamaan marjasi paikan päällä opastuskopin luona. Pelloillamme pystyy myös pesemään kädet ja käymään vessassa ennen kotimatkan alkua!

Lue lisää:

Miten pellolla toimitaan?

Toimintamalli pellolle saapumisen jälkeen noudattaa näitä suuntaviivoja:

 

1. Mukana olevat astianne punnitaan pellon laidalla olevalla neuvontakopilla. Näin maksuvaiheessa astian paino saadaan taarattua pois kokonaispainosta. Tässä kohtaa on myös mahdollista ostaa pahvilaatikoita tai ämpäreitä, jos omat astiat jäivät matkasta!

2. Oppaamme osoittavat teille pellolta rivin, josta voitte poimia marjoja. Rivillä pysyminen on tärkeää, jotta järjestys pellolla säilyy. Ethän siis hypi riveillä, vaikka vieruspenkallakin olisi kypsää marjaa! Näin mahdollistetaan se, että muutkin saavat poimia omat marjansa 🙂

3. Rivi on joko kokonaan uusi tai vaihtoehtoisesti tiettyyn kohtaan asti poimittu. Jälkimmäisestä merkkinä on joko pieni lippu tai valkoinen kansi. Siirrättehän teille annetun tai jo valmiiksi rivillä olevan merkin siihen kohtaan, johon oman poimintanne päätätte! Näin seuraavat poimijat pystyvät sujuvasti aloittamaan oman poimintansa.

4. Poiminta voi joinain päivinä olla hikistä touhua. Etenkin aurinkoisina päivinä suosittelemme ottamaan mukaan vettä ja päähineen. Sadekelien yllättäessä myös sadeviitta tai muut sadevermeet ovat voittajan valinta!

5. Kaikki mansikat omalla rivillä eivät välttämättä ole priimusyksilöitä. Jos vastaan tulee ylikypsä tai muuten pilalle mennyt marja, ei sitä suinkaan tarvitse heittää mukaan omaan laatikkoon. Heitättehän sen tässä tapauksessa ruoholle mansikkapuskien viereen - me ja mansikat kiitämme teitä tuhannesti!

6. Jos mansikkatarpeenne ei täyty teille osoitetusta rivistä, voitte aina käydä pyytämässä uuden paikan, josta poimia. Henkilöstömme auttaa teitä ilomielin 🙂

7. Poiminnan päätyttyä mansikkanne punnitaan neuvontakopilla. Maksu tapahtuu myös tässä vaiheessa - lähtökohtaisesti kortti ja käteinen kumpikin toimivat maksuvälineenä. Työntekijämme varmistavat vielä poimimanne rivit, jotta kirjanpito pellon tilannekuvasta saadaan ajantasaiseksi.

8. Pelloillamme on myös lähtökohtaisesti mahdollisuus käsien pesemiseen ja vessassa käymiseen.

9. Mansikat mukaan ja kotimatkalle - itsepoiminta on päättynyt, päivän työ on tehty ja mansikoista nauttiminen saa alkaa!